Wat begon met de productie van één display voor een beurs, eindigde met een hele serie displays voor de presentatie van Trespa Pura in de betere bouwmarkt.

Veel mensen kennen Trespa van "dat harde plaatmateriaal". Trespa is echter veel meer en heeft een breed scala aan bijzondere gevelpanelen. Een van de innovatieve Trespa producten is Trespa Pura. Het doel was dit product goed vermarkten gericht op de doe-het-zelver.

www.trespa.com
Boris bedenkt

Het probleem
De kans
De vraag

Met strategisch ontwerpbureau CRECS in de hand, werkte Trespa aan de positionering van Pura. Op de DACH + HOLZ beurs zou Pura aan het grote publiek worden gepresenteerd door middel van een door CRECS ontworpen presentatie display.

Het ontwerpconcept was geboren. Nu begon de zoektocht naar wat technisch en financieel de meest optimale manier was om dit display te vervaardigen. Deze uitvoerende kant werd toevertrouwd aan het team van Interiors by Boris.
Boris ontwerpt

Ontwerpcriteria

Voor de DACH+HOLZ werd een one-off exemplaar ontwikkeld als onderdeel van de beurspresentatie. Dat zorgde voor bepaalde "constraints". Het budget voor (technische) ontwikkeling is voor een exemplaar dat slechts één keer wordt ingezet immers beperkter dan voor een display waarvoor er tientallen als point-of-sale-display worden uitgerold.

Door het enorme succes van de beursdisplay werd besloten dat het zou worden doorontwikkeld naar een point-of-sale display die bij verkooppunten kon worden geplaatst. Voor de productie van deze 10-delige serie werd echter eerst goed nagedacht, er zijn uiteraard verschillen tussen een beursdisplay en een winkeldisplay. Daarom niet klakkeloos het beursdisplay kopiëren, maar eerst nadenken.
Boris werkt uit

Details Matter

Het creëren van een stabiel display was een belangrijke uitdaging. Het display moest immers stabiel blijven staan als gebruikers de lades openen en sluiten.

De stalenkast moest ondanks het gewicht van Trespa Pura soepel in gebruik zijn. Iedere lade moest licht als een veertje kunnen worden geopend. De panelen moesten groot genoeg zijn om een duidelijk beeld te geven, maar de panelen moesten ook makkelijk uit de lade kunnen worden genomen en even makkelijk teruggeplaatst.
Boris realiseert

Technieken
& materialen

De displays zijn vervaardigd van MDF, zwart gelakt en geprimerd, buitenbekleding is Trespa Meteon die met Bostik tape en kit is vastgezet. Het binnenwerk bestaat uit lades vervaardigd in mat zwart gelakte MDF. De lades zijn voorzien van 2 heavy-duty ladegeleiders. Monsterpanelen zijn uitneembaar en worden gepositioneerd met magneetsnappers. De display heeft 4 zwarte heavy-duty wielen met remfunctie. Het logo van PURA is Dibond brushed RVS CNC-gefreesd.

Het eindresultaat

Meer weten over onze andere projecten?

Klik dan hier.